top of page

 E-AVTO-MLADI

 

Predelava avta - pilotni projekt za mladino

Eko sklad bo v letu 2017 podprl vsaj 21 okoljskih komunikacijskih projektov in dogodkov.  V okviru razpisa je na Eko sklad prispelo 21 vlog, od katerih jih je bilo 15 uvrščenih v ocenjevanje. Za sofinanciranje je bilo izbranih 5 projektov organizacij med drugim tudi projekt Alpe Adria Green, Mednarodno društvo za varstvo okolja in narave:

Od bencina k elektriki – predelava avta – pilotni projekt za mladino.

Podstrani:

POROČILO O REZULTATIH MERITEV 

ZLOŽENKA E-AVTO

PREDSTAVITEV PROJEKTA V SPSŠB - LJUBLANA

PREDSTAVITEV PROJEKTA ŠOLSKI CENTER - KRANJ

OKROGLA MIZA: OMEJITVE MOTORNEGA PROMETA V NARAVOVARSTVENO ZAŠČITENIH OKOLJIH ( TNP)

a SMART car conversion project

Projekt je sofinanciran tudi z sredstvi " dohodnina 0,5%"

Smart pred predelavo v električni avto

PROJEKTI AAG SO SOFINANCIRANI IZ "1,0% DOHODNINE".

ZA NEMOTENO IZVAJANJE PROJEKTOV AAG LAHKO PRISPEVATE TUDI VI – NIČ NE STANE!!! 

Obrazec za namenitev dohodnine   Hvala vam za vašo podporo!

PREDELAVA AVTOMOBILA NA ELEKTRIKO ŠOLANJE
OPIS KLJUČNIH TEM, KI JIH BODO UČENCI OBRAVNAVALI NA IZOBRAŽEVANJU
 
Pogoni za električna vozila
Pogonski del električnega avtomobila sestavljata elektromotor in krmilnik, njihovo delovanje bodo lahko nastavljali tudi sami.
Baterije, vezava baterij in nevarnosti
Baterija predstavlja srce električnega avtomobila. Pogledali si bodo kako deluje, primerjali in otipali bodo različne vrste celic in se podučili o vidiku varnosti pri njihovi uporabi.
 
Nosilci in adapterske plošče za električna vozila
Spoznali bodo, prednosti in slabosti obstoječih nosilcev na motorjih z notranjim izgorevanjem v kombinaciji z električnim motorjem. Prav tako bodo spoznali pomembnost adapter plošče in prirobnice, kjer imajo predelovalci in izdelovalci električnih vozil pogosto velike probleme s soosnostjo in uravnoteženjem.
Vse komponente električnih vozil
Električna vozila obsegajo zelo veliko posameznih komponent, ne zgolj baterije in elektromotorjev. Vse komponente so ključne za delovanje avtomobila in udobje pri vožnji. Ravno zaradi razlik med tehnologijami električnih in bencinskih pogonov, pride pri podpornih komponentah do velikih razlik. Te komponente predstavljajo veliko tržno priložnost za vstop slovenskih podjetij na globalni trg električnih vozil.
 
Polnjenje električnih vozil
Ogledali si bodo različne načine polnjenja električnih vozil in skušali razčistiti pojme kot so “hitro polnjenje”, Tip 1 in Tip 2, AC in DC polnjenje itd. Vse polnilne vtikače si bodo lahko ogledali tudi v praksi, poleg njih pa tudi različne polnilce moči od 600 W do 15 kW
 
Vožnje električnih avtomobilov
Preizkusili bodo lahko predelanega električnega Smarta z Mahle-Letrika motorjem, predelan Dacia Sandero (zmagovalni avto Rallya Monte Carlo) in električni Twingo. Videli bodo fotovoltaično elektrarno s sledilniki Sonca in direktnim napajanjem avtomobilov in stanovanjske hiše (Sustainable energy cycle) ter najnovejši avto Metron 7, ki je postavil rekord v dometu el. vozil.
1. Korak - Merjenje emisij na izpušnem loncu Smarta pred predelavo v električni avto
 
doh_don.i.sl-1 -page-001.jpg
Small Heading

2. Korak - Demontaža motorja in ostalih mehanskih delov ter električne instalacije  

demontaža_motorja

3. Korak - Sestavljanje Smarta na električni pogon s pripravo 

SMART - PRIPRAVLJEN NA VOŽNJO

VIDEO: E- AVTO MLADI      E-POL

AAG predstavil E-AVTO v Kranju

15.09.2017  je v Kranju potekal izbor najboljše Gorenjske Gazele, prav tako pa so se na Šolskem centru Kranj zbrali nominiranci, nagrajenci prejšnjih let in kranjski ter gorenjski podjetniki. Na izboru je bil predstavljen tudi električni avtomobil  AAG, ki je del projekta AAG – E-AVTO MLADI v sofinanciranju EKO-SKLAD-a.

Na fotografiji od leve proti desni: moderator okrogle mize Tony Mlakar in sogovorniki Marija Vičar, Matej Ogrin, Bogdan Janša, Darinka Maraž Kikelj in Bojan Dejak 

AAG je v sklopu projekta E-AVTO - MLADI 10.10.2017 organiziral okroglo mizo OMEJITVE MOTORNEGA PROMETA V NARAVOVARSTVENO ZAŠČITENIH OKOLJIH ( TNP). 

Izhodiščna tema je bila, da je rast turizma in s tem tudi prometne obremenitve na okolje je vsak dan večja, še posebno so močno obremenjena tudi naravovarstvena področja, kot je območje Triglavskega narodnega parka. V letošnjem poletju je tako prišlo do več pobud za različne vrste omejitev motornega prometa na področju TNP. Problematika omejitve prometa na področju TNP ni nova.Že nekaj let se vrstijo pobude, razprave in različna strokovna mnenja in rešitve glede te problematike.

VIDEO OKROGLE MIZE

bottom of page