@2018 Alpe Adria Green

Javni poziv predsedniku Republike Slovenije v zvezi kanala C0

October 25, 2018

Iz AAG smo 24.10.2018 poslali “Javni poziv predsedniku Republike Slovenije, gospodu Borutu Pahorju, vrhovnemu poveljniku obrambnih sil RS, za takojšnjo ustavitev del na kanalu C0, preko strateško pomembnega glavnega vodovarstvenega območja glavnega mesta RS Ljubljane.”

 Ljubljansko polje

 

Predsednik republike Slovenije, gospod Pahor, po 102.členu Ustave RS vrhovni poveljnik obrambnih sil, na vas je, da takoj ustavite dela na poskusu diverzije na pitno vodo prestolnice!

 

Kanal s fekalijami, C0 čez glavno vodovarstveno področje za pitno vodo za okrog 300.000 prebivalcev in gostov glavnega in največjega mesta države, ki je prav zdaj v izgradnji, čeprav zanjo ni vseh potrebnih dokumentov, je šolski primer poskusa strateške diverzije, po kateri Ljubljana lahko postane lahek plen za morebitne teroriste, seveda pa tudi v vojnih razmerah ali še pred njimi.

 

Diverzija je termin, ki se uporablja v, na primer, primerih uničenja strateško pomembnih instalacij, kot je vodno zajetje za mesto. Kanal s fekalijami, C0 preko glavnega ljubljanskega vodovarstvenega območja je idealna situacija za onesposobitev obrambne sposobnosti prebivalcev Ljubljane. Samo ena ali nekaj manjših eksplozivnih naprav, ki razstrelijo dele kanala C0 je dovolj za uničenje glavnega vira pitne vode za Ljubljano, najboljše na svetu. Za desetletja.

 

Naša država se je dokaj pozno začela obračati k samoobrambi, ne le služiti v tujih vojnah. Tako je šele leta 2017 izšel Zakon o kritični infrastrukturi (ZKI) (UL 75/2017). Kritična infrastruktura se upravlja po sektorjih. Med njimi tudi sektor preskrbe s pitno vodo. V posebnem Sklepu Vlade RS številka: 80200-2/2018/4 z dne 26. 7. 2018 je kriterij za sektor preskrbe s pitno vodo območje z več kot 100.000 prebivalci, s prekinitvijo oskrbe za več kot teden dni. Sektor za preskrbo s pitno vodo pa je na tretjem mestu, od štirinajstih sektorjev, za energetiko in komunikacijami.

 

Skratka, obrambna sposobnost ljudske sile Ljubljane bi bila z izgradnjo kanala C0 preko njenega glavnega vodovarstvenega območja uničena, še posebej v času porasta terorističnih dejanj.

 

Prosimo vas, da nas obvestite o vaših ukrepih!

 

Iz urada predsednika Republike Slovenije smo 26.10 prejeli naslednji odgovor:

 

 

POVEZAVI:

 

AAG poslal zahteve oz. prijavo v zvezi z gradnjo kanala C0

 

AAG podal pritožbe za projekt MOL za kanal Co na EU institucije

 

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

 

Podprite AAG

 

​ODSTOP 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Alpe Adria Green

September 16, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now